Select your region:

Blog – jog 1 percben

Jogi ügyek közérthetően? A Legisly tartalmakat azért hoztuk létre, hogy hétköznapi jogi eseteket mutassunk be közérthetően, például hogy legális-e a torrentezés, mi az a végelszámolás és hogyan történik, mik a fogyasztóvédelmi jogok és még sok egyéb más témakör, amit akár Te is ajánlhatsz nekünk. Nincs időd olvasni? Tartalmaink folyamatosan készülnek nem csak YouTube csatornánkra, de TikTok channelünkön is megtalálod 20-30 másodperces videóinkat, amik garantáltan tartogatnak Neked új információkat.

Blog

csődeljárás
Cégjog

Csődeljárás 5 percben, közérthetően

Mi az a csődeljárás? A köznyelvben a felszámolási eljárás és a csődeljárás fogalmát gyakran szinonimaként használják, holott a két eljárás jogi szempontból egymástól merőben eltér. 

Elolvasom »
társasházi közgyűlés
Társasház

A társasházi közgyűlés 10 pontban

A közgyűlés azon túl, hogy a veszekedő és semmit alá nem író szomszédok rémképével megjelenő szavazások vérnyomásnövelő színtere, valójában a legfontosabb szerve is a társasháznak.

Elolvasom »
legális-e a torrentezés
Digitalizáció és jövő

Legális-e a torrentezés? Miért lehet 2021-ben félnivalója annak, aki torrentezik? Jogászként őszintén a fájlcserélésről.

Ha legutoljára 2021 nyara környékén néztél rá a torrentezés jogi helyzetére, akkor most itt az idő, hogy ismét megtedd. A legtöbben legyintenek, ha a torrentezés veszélyeiről látnak egy cikket, hiszen messze van az a Németország, ahol akár “kimennek házhoz”, ha letöltesz egy filmet az otthoni neteddel. Nemrégiben azonban a torrentező közönséget érintő komoly jogi változás következett be Európában, ezért mindenképpen érdemes elolvasni cikkünket.

Elolvasom »

Jog közérthetően?

Ajánlj nekünk témát!

Írd meg, milyen témában olvasnál szívesen és igyekszünk azt a jövőben kidolgozni.

Blog