Select your region:

Blog – jog 1 percben

Jogi ügyek közérthetően? A Legisly tartalmakat azért hoztuk létre, hogy hétköznapi jogi eseteket mutassunk be közérthetően, például hogy legális-e a torrentezés, mi az a végelszámolás és hogyan történik, mik a fogyasztóvédelmi jogok és még sok egyéb más témakör, amit akár Te is ajánlhatsz nekünk. Nincs időd olvasni? Tartalmaink folyamatosan készülnek nem csak YouTube csatornánkra, de TikTok channelünkön is megtalálod 20-30 másodperces videóinkat, amik garantáltan tartogatnak Neked új információkat.

Blog

Cégjog

Végelszámolás? Szabadulnál a cégedtől? Jogászként őszintén beszélünk a végelszámolás és a cégeladás problémáiról

Az életben gyakran előfordulhat olyan helyzet, hogy már nem kívánsz egy cégben tulajdonosként szerepelni. Olyan is előfordulhat, hogy mint tulajdonos, meg akarod szüntetni a cég működését. Ilyen esetekben érdemes megismerkedned a végelszámolással és a cég értékesítésítésére vonatkozó szabályokkal. Ugyanis talán sok olyan szempontot kell mérlegelned, amire elsőre nem is gondoltál.

Elolvasom »
Hétköznapi esetek

Fogyasztóvédelmi kisokos – mit tehetek, ha hibás terméket kaptam?

Ma már a világ leghétköznapibb dolgának tűnik, hogy valamilyen árucikket az internetről szerzünk be. A fizikai “shoppingolást” egyre gyorsuló ütemben váltja fel a különböző webáruházak kínálatának böngészése. Ennek a trendnek új lendületet adott a világjárvány is, hiszen az otthonunk bizontságából vásárolhattuk meg a – helyesen vagy helytelenül, de – szükségesnek ítélt termékeket. Az online shoppingot, annak népszerűsége, egyszerűsége és nem utolsó sorban addiktív mivolta okán egyesek egyenesen a “kényszeres vásárlás” egyik kiváltó okának is nevezik.

Elolvasom »
Hétköznapi esetek

Foglaló vagy előleg? Dönts okosan, segítünk.

“Ha leteszel 5 millió forint foglalót holnapig, akkor nem mutatom másnak a lakást.” – hangzik az ismert kijelentés. Az összeg természetesen tetszőlegesen módosítható, de ingatlan adásvétel előtt gyakran találkozhatunk hasonló mondatokkal. Sokan ilyenkor csak vakarják a fejüket és kérdezgetik a jogász ismerőseiket, hogy “te figyelj már Sanyi, most akkor szerinted előleget vagy foglalót adjak?” Bár nem tudjuk, hogy Sanyi mit válaszolna, viszont az alábbi cikkből könnyen el tudod majd dönteni magad is.

Elolvasom »
Cégjog

Osztalék és osztalék adózása, avagy hogy válik a cég pénze a saját pénzemmé?

Nemrégen egy baráti beszélgetésben felmerült, hogy gyakran előfordul az életben, hogy a vállalkozók a cég pénzét sajátjukként kezelik és sokszor azt sem tudják a gyakorlatban, hogy mi is az az osztalék. Azt hiszem senkinek nem ugrik meg a vérnyomása vagy a pulzusa, amikor egy olyan történetet hallunk, hogy a boltos belenyúlt a kasszába és abból adott pénzt a gyerekének az esti bulira. De akkor sem lepődünk meg, amikor a vállalkozó az egyik zsebébe elteszi az átadott áru ellenértékét, majd abból vesz egy gyrost a sarkon…

Elolvasom »
Hétköznapi esetek

Ha gazdasági kérdések közérthetően, akkor egyértelműen Dörner Csenge. Csengével beszélgettünk.

Csenge Youtube csatornája igazán hiánypótló a maga területén és a magunk részéről nagyon kedveljük a tartalmakat. Mesterszakos hallgatóként nekivágott, hogy bonyolult témákat egyszerűen és közérthetően magyarázzon el. Ráadásul gazdasági területen, ahol általában negyven feletti férfiakhoz szokott a közönség. Mindezt egy személyes márkaépítéssel teszi. 

Elolvasom »

Jog közérthetően?

Ajánlj nekünk témát!

Írd meg, milyen témában olvasnál szívesen és igyekszünk azt a jövőben kidolgozni.

Blog