Select your region:

Blog – jog 1 percben

Jogi ügyek közérthetően? A Legisly tartalmakat azért hoztuk létre, hogy hétköznapi jogi eseteket mutassunk be közérthetően, például hogy legális-e a torrentezés, mi az a végelszámolás és hogyan történik, mik a fogyasztóvédelmi jogok és még sok egyéb más témakör, amit akár Te is ajánlhatsz nekünk. Nincs időd olvasni? Tartalmaink folyamatosan készülnek nem csak YouTube csatornánkra, de TikTok channelünkön is megtalálod 20-30 másodperces videóinkat, amik garantáltan tartogatnak Neked új információkat.

Blog

kriptovaluta adózás
Digitalizáció és jövő

Hogyan adózzunk a Bitcoin után? A kriptovaluta adózás jelene és jövője

Egyre ismertebbek az olyan kriptopénzek, mint a Bitcoin, az Ethereum vagy a Cardano – ami nem meglepő, hiszen az elmúlt évtizedben kb. egymilliószoros növekedést produkált a kriptópiac. A rohamosan terjedő szektor számtalan befektetési lehetőséget kínál a kripto tőzsdéken való kereskedéstől a bányászaton keresztül egészen az NFT (Non-Fungible-Token) „műkincskereskedelmig” bezárólag. Magyarországon is már több száz milliárd forintni vagyon áll kriptoban.

Elolvasom »
közgyűlési határozat megtámadása
Társasház

A közgyűlési határozat megtámadása és a társasházi határozatok érvénytelensége

Megtámadnád a közgyűlés határozatát? Úgy érzed, hogy átvertek a közgyűlésen? Kéményfelújításról vagy új kazánról döntött a ház? Problémásnak találod a közös képviselő megválasztását? Liftcseréről és költséges felújításokról akarnak dönteni? Engedélyezték az AirBnB-t? Meddig mehet el a többség a kisebbséggel szemben? Sokszor nem könnyű az ilyen kérdéseket megválaszolni. Mi sem tudjuk. Viszont abban segítünk, hogy hogyan érheted el a közgyűlési határozat érvénytelenségének megállapítását.

Elolvasom »
Munkajog

Felmondás közös megegyezéssel? avagy a munkajog vaskarikája fából

Vannak olyan dolgok az életben, amit sokan tudnak rosszul, de nem saját hibából. Ilyen tévhit például az is, hogy balatoni hal a hekk vagy az, hogy a bécsi szelet sertéshúsból készül. Az egyik legtöbbet keresett kifejezés a felmondás kapcsán a “felmondás közös megegyezéssel”. Nem mindegy azonban, hogy a félfamentes rajzlap az A4-es, vagy az Audi.

Elolvasom »
Hétköznapi esetek

Az ebédidő beleszámít a munkaidőbe? Tényleg 20 perc alatt kell megebédelni? Mennyi cigiszünet jár a dohányzóknak? Aki nem dohányzik annak is “jár” cigiszünet?

Az ebédszünet és a cigiszünet munkajogi megítélése nagyon hasonló, hiszen valójában mindkét esetben munkaközi szünetről beszélünk. Mai cikkünkben röviden ismertetni fogjuk a munkaközi szünetre vonatkozó fontosabb rendelkezéseket.

Elolvasom »

Jog közérthetően?

Ajánlj nekünk témát!

Írd meg, milyen témában olvasnál szívesen és igyekszünk azt a jövőben kidolgozni.

Blog