Select your region:

Blog – jog 1 percben

Jogi ügyek közérthetően? A Legisly tartalmakat azért hoztuk létre, hogy hétköznapi jogi eseteket mutassunk be közérthetően, például hogy legális-e a torrentezés, mi az a végelszámolás és hogyan történik, mik a fogyasztóvédelmi jogok és még sok egyéb más témakör, amit akár Te is ajánlhatsz nekünk. Nincs időd olvasni? Tartalmaink folyamatosan készülnek nem csak YouTube csatornánkra, de TikTok channelünkön is megtalálod 20-30 másodperces videóinkat, amik garantáltan tartogatnak Neked új információkat.

Blog

Cégjog

Csődeljárás és felszámolási eljárás, avagy a fizetésképtelenségi eljárások összehasonlítása

A csődeljárás és a felszámolási eljárás alatt a köznyelvben gyakran ugyanazt értik, pedig a valóságban a két eljárás teljesen mást jelent. A következő cikkben mindenki számára érthetően elmagyarázzuk, hogy mi a különbség e két eljárás között és a köznyelvben “csődbe” ment cég miért is nem ment még csődbe.

Elolvasom »
Hétköznapi esetek

A Lakásbérbeadás adózása 2021-ben

Lakást kiadni egyszerű, ahogyan a lakáskiadás ténye is könnyen az adóhatóság látókörébe kerülhet. Ha lakástulajdonos vagy, ezt feltétlen vedd figyelembe. Ha másképp nem, gyakran viták során a bérlők fenyegetőznek adóhatósági bejelentéssel.

Elolvasom »

Jog közérthetően?

Ajánlj nekünk témát!

Írd meg, milyen témában olvasnál szívesen és igyekszünk azt a jövőben kidolgozni.

Blog