Select your region:

A Legisly platform első érintésmentes cégalapítása – interjú Petromán Csabával, a CherryMeat tulajdonosával

Az első érintésmentes cégalapítás a Legisly platformja segítségével

2021. április 25-án este 18:00-kor nyitottuk meg a Legisly platformját, ahol a Legisly együttműködő ügyvédei által a platformon nyújtott első digitalizált jogi szolgáltatások – pl. a cégalapítás és módosítás – már elérhetőek. Így az érintésmentes cégalapítás is. Szerencsés módon a nyitást megelőző héten megérkeztek az első ügyfelek, így volt lehetőség az éles tesztre, aminek eredménye egy mára bejegyzett cég, a CM Balaton 2020 Kft. is. A versenyképes ár mellett számunkra egy, a témában szokatlan kifejezés, az “ügyfélút” feltérképezése is fontos volt, hiszen a Legisly platformját használva nincs szükség az eljáró ügyvéd és a ügyfél személyes találkozójára, sem pedig utazásra. Így a közel egy éves fejlesztést követően minderről egy interjúban számolunk be, hiszen a most következő céget valójában a nappalinkban kanapén ülve alapítottuk meg múlt pénteken este nyolc körül. Egy időben Balatonalmádiban, Kecskeméten, Budapesten és Budaörsön. Petromán Csabával Keczán Pali beszélgetett.

A Legisly platform keresztül te vásároltál először digitális jogi szolgáltatást, érintésmentes cégalapítást. Miért a Legisly-n keresztül vettél igénybe ügyvédet és miért döntöttél úgy, hogy online alapítod meg a cégedet?

Az online megoldások a mindennapjaink mellett több olyan területen is könnyíthetik az életünket, amikre eddig nem, vagy aligha gondoltunk volna. Segítségükkel az erőforrásainkat is hatékonyabban tudjuk felhasználni, a munka- és szabadidőnk arányát is pozitív irányba tolhatják, mindemellett a fenntarthatóságról is üzennek – szóval csupa olyan dolog, ami számomra kezdettől szimpatikus.

A pandémia rámutatott, hogy mennyire szükségünk van az érintésmentes megoldások újabb és újabb területekre történő adaptálásra. A 2000-es évek elején egyébként mi magunk is webes platformokat fejlesztettünk – például az első online KRESZ tesztet -, tehát egy olyan típusú ember vagyok, aki érdeklődően keresi és használja is azokat a megoldásokat, amik előmozdítják szolgáltatások lakossági és vállalkozói felhasználását. Őszintén szólva ezért is fordultam első hallás után a Legisly felé, mert korszakalkotó megoldásnak gondolom, hogy bebetonozottnak hitt ügymeneteket értelmeznek újjá és tesznek élhetőbbé, ésszerűvé.

Minden rendben ment? Elégedett voltál a szolgáltatással?

Igen, köszönöm is a Legisly ügyvéd partnereinek a rugalmas és pontos ügyintézést. Első ilyen jellegű tapasztalatom volt, hiszen a Legisly-n keresztül otthonomba került egy ügyvédi iroda. Májusban Balatonalmádi Fő terén nyitunk egy különleges helyet és a nyitás előtt igen elfoglalt vagyok, így nagy segítség, hogy péntek este 8-ra tudtunk időpontot egyeztetni (azért ez nem lesz általános…:) – K.P.). Leültem a kanapéra, Ákossal bejelentkeztetek és miután előre megkaptam a kitöltendő adatokat tartalmazó online formot, egyszerű volt minden. Ákos személyében egy felkészült, kompetens ügyvéddel ülhettem le és minden kérdésemre választ kaptam. Az ügyfélazonosítás perceken belül lezajlott,nem kellett várakoznom senkire és semmire, nem kellett órákat dugóban állnom, parkolót keresnem, időpontokat egyeztetnem, feleslegesen nyomtatnom, ráadásul a Legisly-n keresztül ingyenesen biztosított TrustChain elektronikus aláírást azóta már a bankomnál is használom. Mindemiatt a Legisly-n keresztül elérhető targetált fogyasztói ár (39.995.- + ÁFA) véleményem szerint több, mint optimális.

Hol és mivel foglalkozik majd pontosan a cég, amit alapítottunk?

CM Balaton 2020 Kft. alá szerveztem be az újraértelmezett CherryMeat vendéglátó egységünket. Világ életemben szerettem a grillen készült ételeket és kutattam az érdekes és meglepő megoldásokat. Így bukkantam tavaly az akarattyai magasparton egy elhagyatott telekre, ahonnan a Balaton talán legszebb naplementéje tárult elénk. Itt született a CherryMeat, amit 2021 május második felétől már egy csöppet sem elhagyatott helyen, Balatonalmádi leglátogatottabb pontján nyitunk meg. Az első évünk magasparti sikereit szeretnénk a munkatársaimmal tovább vinni és túlszárnyalni mind az ételeinkben, mind a hangulatban és az élményekben. Sok szeretettel várjuk a Legisly csapatát és ügyfeleit is, hogy láthassák hova vezet egy sikeres legislys cégalapítás, az 5-ös értékeléseinkből pedig nem adunk idén sem!:)

Köszönjük a beszélgetést, így lesz!

Petromán Csaba érintésmentes cégalapítását Dr. Tallár Ákos végezte, a Giró Szász és Társai Ügyvédi Iroda partnere.

Érintésmentes cégalapítás a Legisly platformja segítségével

Érintésmentes cégalapítás IDE KATTINTVA érhető el.

Tájékoztató

A www.legisly.com weboldalon keresztül elérhető jogi ügykezelő platformon nyújtott jogi szolgáltatásokat a Legisly Solutions Kft.-vel együttműködő Giró Szász és Társai Ügyvédi Iroda (székhely: 1126 Budapest, Kiss János altábornagy utca 23. I/1.; kamarai nyilvántartási szám: 240; a továbbiakban: Ügyvédi Iroda) nyújta. Az Ügyvédi Iroda platformszolgáltatás keretében a korszerű jogi szolgáltatás technikai feltételeit veszi igénybe a Legisly Solutions Kft-től, amely platformszolgáltató jogi szolgáltatást nem nyújt. Az Ügyvédi Iroda megbízása kizárólag a www.legisly.com weboldalon elérhető webshopon megrendelt szolgáltatásra – az ott foglalt korlátozásokkal, az Általános Szerződési Feltételekben meghatározott feltételekkel – terjed ki.

A Legisly Solutions Kft. vagy az együttműködő Ügyvédi Iroda nem felel a megadott adatok pontatlanságából, vagy az adatváltozás bejelentésének elmulasztásából eredő károkért. A cikkben megjelenített fogyasztói ár érintésmentes cégalapítás esetén Kft., Kkt., Bt. vagy egyéni cég alapítása esetén érvényes, maximum 4 alapító esetén, mintaszerződés alapján, amely ár nem tartalmazza a papír alapú aláírásminta elkészítését.

Minden további szolgáltatási elem hozzáadása esetén a jogi szolgáltató mindenkori díjszabása az irányadó, amely a www.legisly.com weboldal webshop felületén a megfelelő paraméterek kiválasztása esetén látható. A jelen tájékoztatás nem teljeskörű és nem minősül ajánlattételnek. Részletes tájékoztatásért az érintésmentes cégalapítás vonatkozásávan keresse fel a https://legisly.com/ weboldalt.

A szerzőről