Select your region:

Online jogi tanácsadás és online ügyvéd, avagy hogy kerül a jogász a nappaliba?

Képzeld el, hogy bármilyen jogi kérdésed van, az otthon nyugalmából vagy az iroda kényelméből lehetőséged van arra, hogy egy ügyvéddel beszélj róla. A Legisly platformjának segítségével percek alatt időpontot foglalhatsz egy szakértő ügyvédhez. Ebben a cikkben röviden be is mutatjuk, hogy hogyan történik ez. Válaszd te is a jogi biztonságot 21. századi módon!

Online jogi tanácsadás

A 21. században már majdnem mindenki asztalán, zsebében vagy táskájában lapul egy eszköz, amin van internet és képes legalább hang-, de inkább videóátvitelre is. A koronavírus-válság elterjedtté tette a digitális kapcsolattartást, így ennek köszönhetően az ügyvédi szolgáltatást is elérte ez az újítás. Az online jogi tanácsadás ugyanolyan, mint a hagyományos jogi tanácsadás, viszont mindenki a komfortzónájában marad. Az online jogi tanácsadással földrajzi korlátokon átlépve, bármikor és bárhonnan lehet szabályszerű jogi segítséget kapni.

online jogi tanácsadás
Az online jogi tanácsadás és az online ügyvéd bárhonnan, bármikor elérhető

Miért jó az online jogi tanácsadás és mit nyersz vele?

Elsőre kissé furcsa lehet, hogy a számítógépen jelenik meg egy ügyvéd, hisz évszázadokig ez a szakma igazán személyes jelenléthez kötötten végezte tevékenységét. Azonban ahogy más szakmák és üzleti szokások esetében, úgy az ügyvédi szolgáltatásnál is egyre elterjedtebb az online kommunikáció. 

Most pedig nézzük hogy sok egyéb mellett mit nyerhetsz ha az online jogi tanácsadást választod:

  • pénzt, hiszen nem utazol, nem tankolsz, nem parkolsz és az időd is megmarad
  • időt, hiszen kizárólag az online tanácsadás idején foglalkozol az adott kérdéssel…ahogy bezárod a képernyőt máris máson lehet a fókuszod
  • kényelmet: otthon nyugalma, iroda kényelme komfortos környezetet biztosít…az online jogi tanácsadásnál megfigyelhető, hogy az ügyfelek nem idegesek és nem szoronganak úgy, mint a személyes jelenlétnél
  • és nem utolsó sorban véded a környezetet is: a kevesebb utazás az kevesebb környezetszennyezést is jelent, továbbá a kevesebb nyomtatással és papírhasználattal is környezettudatosabban cselekszel

Hogyan néz ki az online jogi tanácsadás a gyakorlatban?

Az online jogi tanács időpontjának lefoglalása a https://legisly.com/online-jogi-tanacsadas/ weboldalon történik és néhány percet vesz csak igénybe. A szakterület és az időtartam kiválasztása után röviden leírod, hogy milyen témában szeretnél konzultálni az ügyvéddel. Ezáltal segítesz abban, hogy a tanácsadáson a megfelelő szakértelemmel bíró ügyvéd felkészülten várjon téged. Ezt követően a fizetési oldalra jutsz és rendezed a tanácsadás díját (átutalással vagy bankkártyával). Így a tanácsadáson nem várhat téged meglepetés a számla végösszegét illetően. A kiválasztott időpont visszaigazolása után kapni fogsz egy linket, amire a választott időpontban rá kell kattintanod és onnantól kezdve már el is indul az online jogi tanácsadás. Amennyiben távazonosításra van szükség a beszélgetés során, úgy az ügyvéd mindenről tájékoztat majd téged. Érdemes a személyazonosító igazolványt előkészíteni az online jogi tanácsadáshoz is.

Hogy jön képbe a Legisly és ki végzi az online jogi tanácsadást?

A Legisly a platformot adja a tanácsadáshoz és a technikai megvalósításban működik közre. Ahogyan a Wolt ételt szállít és segít megtalálni a megfelelő éttermet, úgy a Legisly is segít neked abban, hogy a megfelelő módon jussál szakértő jogi segítséghez. A jogi tanácsadást ügyvéd végzi ugyanúgy, mintha személyesen lenne jelen. A bizalom és a szakértelem ugyanaz, csupán a környezet más.

Milyen eszközzel kell rendelkezned?

Az online jogi tanácsadás akár telefonról, táblagépről vagy laptopról és számítógépről is elérhető. Nem kötelező letölteni semmilyen programot (pl.:Skype). A Legisly platformja olyan technikai megoldást alkalmaz, ami nem igényel komoly technikai felkészülést vagy applikáció letöltését, hiszen a beszélgetés a böngészőben is meg tud nyílni.

Mit tegyél tehát ha jogi kérdésed van és online vennél igénybe jogi tanácsot?

A Legisly oldalán az online jogi tanácsadás menüre kattintva néhány perc alatt foglald le a neked megfelelő időpontot és szakterületi tanácsadást.

Ezt itt meg is teheted: https://legisly.com/online-jogi-tanacsadas/

Érdemes lehet elolvasni a Magyar Ügyvédi Kamara távazonosítás és távelőttemezésre vonatkozó tájékoztatását ITT.

Köszönettel tartozunk a Mazel Tov Étterem és Bárnak, ahol a hamarosan felkerülő videónkat felvettük.

online jogi tanácsadás
Az online jogi tanácsadás a 21. század természetes szolgáltatása lesz

A szerzőről